Błyskawiczna szarlotka mamy.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
32616872 UNPDF
Błyskawiczna szarlotka mamy
Składniki
Ciasto: 3,5 szklanki mąki, pół szklanki cukru, po pół kostki margaryny i smalcu, 3 żółtka,
2-3 łyżki śmietany. Nadzienie: 1,5 kg kwaśnych jabłek, 4 łyżki cukru, cynamon lub cukier
waniliowy
Sposób przyrządzania
Obrane i pokrojone jabłka (bez gniazd nasiennych) poddusić z cukrem, doprawić
cynamonem lub cukrem waniliowym. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozłożyć w
dużej blasze, posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Na wierzchu ułożyć
przygotowane jabłka. Piec ok. 40 min w temperaturze 190ºC.
Plik z chomika:
joanoliwia
Inne pliki z tego folderu:
zeberka w kapuscie.doc
(121 KB)
Przepisy kulinarne na Wielkanoc(1).doc
(67 KB)
Przepisy kulinarne na Wielkanoc.doc
(67 KB)
Pierogi nasza polska specjalność.pdf
(90 KB)
Kuchnia-GRILL.pdf
(288 KB)
Inne foldery tego chomika:
E-booki -psychologia i związki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin