Szczawiowa na zimno.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
4243995 UNPDF
Szczawiowa na zimno
Składniki
Półtora litra bulionu z kurczaka (może być z kostki), 20 dag
szczawiu, cebula, 2 żółtka, 3/4 szklanki gęstej śmietany, 2 jaja
ugotowane na twardo, łyżka oliwy, łyżka cukru, sól
Sposób przyrządzania
Liście szczawiu przebrać, usunąć ogonki, opłukać, osączyć i posiekać. Cebulę pokroić w
kosteczkę i razem ze szczawiem poddusić w łyżce oliwy. Bulion zagotować, dodać
szczaw i cukier, gotować 2-3 minuty, zdjąć z ognia. Żółtka dokładnie roztrzepać ze
śmietaną, rozprowadzić szklanką gorącej zupy, wlać do garnka, wymieszać. Ostudzoną
zupę wstawić na godzinę do lodówki. Do każdego talerza zupy włożyć połowę jaja.
Podawać z krakersami lub paluszkami z sezamem. (100 g - 65 kcal).
Plik z chomika:
wojtek09870
Inne pliki z tego folderu:
Cebulowa(1).pdf
(45 KB)
Chłodnik z buraczków.pdf
(32 KB)
Czosnkowa.pdf
(29 KB)
Flaczki z jarzyn.pdf
(51 KB)
Flamandzka zupa z drobiu.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
zupy
Zupy 2
zupy kwaśnice
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin