Kwasówka smołdzińska.pdf
(
53 KB
)
Pobierz
4243967 UNPDF
Kwasówka smołdzińska
Składniki
30 dag mięsa, włoszczyzna, 20 dag grzybów leśnych lub
pieczarek, 3 szklanki soku z kwaszonej kapusty, 2 łyżki mąki, 2
łyżki masła, koperek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, pokroić. Włoszczyznę obrać, opłukać, pokroić w
słupki. Grzyby oczyścić, pociąć na plastry. Warzywa, mięso i
grzyby zalać sześcioma szklankami wody i ugotować. Następnie
dodać sok z kwaszonej kapusty, przyprawić solą i pieprzem. Zaprawić zupę zasmażką z
mąki i masła. Do posypania podać posiekany koperek.
Plik z chomika:
wojtek09870
Inne pliki z tego folderu:
Cebulowa(1).pdf
(45 KB)
Chłodnik z buraczków.pdf
(32 KB)
Czosnkowa.pdf
(29 KB)
Flaczki z jarzyn.pdf
(51 KB)
Flamandzka zupa z drobiu.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
zupy
Zupy 2
zupy kwaśnice
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin