Czosnkowa.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4243953 UNPDF
Czosnkowa
Składniki
3 duże ząbki czosnku, 2 szklanki mleka, łyżka masła, łyżka mąki, całe jajko i białko, kilka
kropel soku z cytryny, sól,
groszek ptysiowy
Sposób przyrządzania
Czosnek obrać, posiekać, rozgnieść. Do mleka dodać 2 szklanki wody, wrzucić czosnek
i zagotować. Masło utrzeć z mąką i masę tę powoli dodawać do wrzącej zupy, ubijając ją
trzepaczką. Garnek zdjąć z ognia, żółtka wymieszać widelcem z sokiem z cytryny i wlać
do zupy. Ubijając dalej trzepaczką, dodać białka. Posolić i podawać z groszkiem
ptysiowym.
1 porcja zawiera: 7,5 g białka, 12 g tłuszczu, 0,6 g błonnika, 80 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
wojtek09870
Inne pliki z tego folderu:
Cebulowa(1).pdf
(45 KB)
Chłodnik z buraczków.pdf
(32 KB)
Czosnkowa.pdf
(29 KB)
Flaczki z jarzyn.pdf
(51 KB)
Flamandzka zupa z drobiu.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
zupy
Zupy 2
zupy kwaśnice
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin