Pasztet.pdf
(
160 KB
)
Pobierz
Pasztet
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do
przepisu:
Podgardle wieprzowe
- 1 kg
Szponder wołowy
- 1 kg
Wątroba wieprzowa
- 0.5 kg
Cebula
- 2 sztuki
Jaja kurze
- 2 sztuki
Kajzerka
- 2 sztuki
Ziele angielskie
- 3 ziarenka
Liść laurowy
- 1 listek
Gałka muszkatołowa
- 1 szczypta
Sól
- 1 łyżka stołowa
Pieprz mielony
- 1 łyżeczka do herbaty
Woda
- 2 szklanki
Pasztet
1. Do garnka wlewamy dwie szklanki wody i gotujemy.
2. Płuczemy mięso.
3. Cebule obieramy z łupin, płuczemy i kroimy w kostkę.
4. Do wrzącej wody wkładamy mięso (podgardle wieprzowe, szponder
wołowy), cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i dusimy do miękkości.
5. Pod koniec gotowania dodajemy wątrobę i gotujemy jeszcze przez 15
minut.
6. Wszystkie składniki wyjmujemy z wywaru i dwukrotnie mielimy.
7. Kajzerki przecinamy na pół i moczymy w wywarze.
8. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, dodajemy surowe jaja i
doprawiamy solą, gałką muszkatołową oraz pieprzem.
9. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
10. Pasztet przekładamy do wąskich foremek wyłożonych papierem do
pieczenia.
11. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze około 200°C. Po
upieczeniu pasztet powinien mieć ciemnobrązową, chrupiącą skórkę.
Plik z chomika:
martunia.n
Inne pliki z tego folderu:
Paszteciki z nadzieniem rybnym.pdf
(159 KB)
PASZTET Z CUKINII.pdf
(271 KB)
Pasztet drobiowy 2.pdf
(423 KB)
Mocno czosnkowa wiejska konserwa (kiełbasa) słoikowa z Aleksandrowa z dwoma rodzajami czerwonej papryki.pdf
(384 KB)
Pasztet.pdf
(160 KB)
Inne foldery tego chomika:
ciasta
Ciasta - OWOCOWE
Ciasta - Z KREMEM I MASAMI - MIX
ciastka
Ciekawe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin