Strogonow z polędwicy.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
17222467 UNPDF
Strogonow z polędwicy
Składniki:
145g wołowiny (polędwicy), 6g mąki, 15g tłuszczu, 20g cebuli, 20g śmietany,
10g ketchupu, papryka, sól, pieprz
Polędwicę umyć, oczyścić z błon i powięzi, pokroić w paski długości 5 cm, szerokości 1
cm i grubości 1 cm. Oprószyć mięso solą, pieprzem i mąką obsmażyć na silnie
rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, nie dosmażać. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu
sporządzić zasmażkę z cebuli i mąki z dodatkiem przypraw, rozprowadzić ketchupem i
śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku, polać zrumienione mięso.
Plik z chomika:
martunia.n
Inne pliki z tego folderu:
Placki serowe.JPG
(19 KB)
Aromatyczne sznycle z kurczaka.pdf
(30 KB)
Gołąbki z nadzieniem drobiowym.pdf
(65 KB)
Żeberka w kapuście.pdf
(30 KB)
Pyzy cepeliny.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
ciasta
Ciasta - OWOCOWE
Ciasta - Z KREMEM I MASAMI - MIX
ciastka
Ciekawe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin