CIASTO Z KARMELEM.doc

(19 KB) Pobierz
CIASTO Z KARMELEM

CIASTO Z KARMELEM

 

Składniki ciasta:

½ kg mąki

kostka margaryny

4 żółtka

½ szklanki cukru pudru

łyżka cukru pudru

Całość zagnieść.

Wyrobione ciasto podzielić na pół, rozłożyć na dwie blaszki wyłożone pergaminem i upiec.

Składniki do kremu:

800 – 1000 ml. Śmietanki kremowej – 30-36%

4 szt. śmietan fix

½ szklanki cukru pudru

Wszystkie składniki zmiksować na sztywną masę

Krem wyłożyć na pierwszy upieczony placek, przykryć drugim i wierzch posmarować karmelem.

Karmel - puszka mleka skondensowanego słodkiego gotowana ok. 3 godz.

Wierzch posypać sezamem lub rozdrobnionymi orzechami włoskimi.

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin