Zapiekanka z fasolą.doc

(32 KB) Pobierz
Zapiekanka z fasolą

Zapiekanka z fasolą

Zapiekanka z fasolą

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 40 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  50 dag fasoli jaś
  duża cebula
  2 ząbki czosnku
  3 pomidory
  pęczek natki pietruszki
  łyżeczka masła
  180 ml oliwy z oliwek
  łyżeczka tymianku
  sól,pieprz

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć przez noc. Gotować w tej samej wodzie przez 10 minut.

Na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć pokrojoną w grube plastry cebulę, pomidory oraz zmiażdżony czosnek. Posypać pietruszką, przyprawić.

Fasolę przełożyć do natłuszczonego masłem naczynia do zapiekania, posypać tymiankiem i nakryć usmażonymi warzywami. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Podawać z jasnym pieczywem.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin