Zapiekanka z bakłażanów.doc

(36 KB) Pobierz
Zapiekanka z bakłażanów

Zapiekanka z bakłażanów

Zapiekanka z bakłażanów

Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 25 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  3 średnie bakłażany
  średnia cukinia
  4 pomidory
  2 cebule
  2 i pół łyżeczki ziół prowansalskich
  2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  ćwierć szklanki oleju

Przygotowanie:

Bakłażany umyć, osuszyć i pokroić w półplastry o grubości około centymetra.Posolić i odstawić na około 30 minut. Osączyć i wytrzeć do sucha.

Pomidory, cukinię i cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, włożyć bakłażany i zrumienić z obu stron. Dodać pomidory, cebulę i cukinię, przykryć i dusić. Pod koniec duszenia danie przyprawić ziołami i posypać natką.

Można podawać na ciepło lub zimno.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin