Zapiekane faszerowane pomidory.doc

(35 KB) Pobierz
Zapiekane faszerowane pomidory

Zapiekane faszerowane pomidory

Zapiekane faszerowane pomidory

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 20 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  5 pomidorów
  5 łyżek tartej bułki
  5 ząbków czosnku
  pęczek natki pietruszki
  5 łyżek oliwy z oliwek
  sól, pieprz

Przygotowanie:

Ściąć z pomidorów wierzch i odłożyć. Usunąć pestki.

Tartą bułkę wymieszać z posiekaną natką, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowanym farszem napełnić pomidory i przykryć ściętymi wierzchami.

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i skropić obficie oliwą. Zapiekać 20 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin