Warzywa z piekarnika.doc

(38 KB) Pobierz
Warzywa z piekarnika

Warzywa z piekarnika

Warzywa z piekarnika

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 30 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  łyżeczka masła
  15 dag brokułów
  mały kalafior
  2 marchewki
  zielona cukinia
  żółta cukinia
  pęczek natki pietruszki
  3 łyżki tartej bułki
  sól, pieprz

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.

Blachę wysmarować masłem.

Brokuły i kalafior podzielić na różyczki. Marchewki obrać, cukinie opłukać i pokroić w plastry.

W garnku zagotować pół litra osolonej wody. Na wrzątek wrzucić brokuły, kalafior i marchewkę, gotować na małym ogniu przez 5 minut.

Po minucie dodać cukinie.

Warzywa osaczyć i ułożyć na przygotowanej blasze. Przyprawić. Natkę opłukać i posiekać, wymieszać z tartą bułką i posypać nią warzywa. Na wierzchu rozłożyć płatki masła.

Warzywa piec 30 minut przewracając co jakiś czas.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin