Pilaw z brokułów i kaszy.doc

(37 KB) Pobierz
Pilaw z brokułów i kaszy

Pilaw z brokułów i kaszy

Pilaw z brokułów i kaszy

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 50 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  25 dag pęczaku
  20 dag brokułów
  20 dag kalafiora
  cebula
  marchew
  ostra papryczka chili
  10 dag łuskanych orzechów włoskich
  3 łyżki oleju
  sos sojowy
  łyżeczka vegety
  sól, pieprz

Przygotowanie:

Kaszę opłukać, cebulę zeszklić. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę, wsypać kaszę i smażyć 2-3 minuty. Wlać litr wrzątku, dodać vegetę i gotować około 30 minut, aż kasza będzie miękka.

Różyczki kalafiora i brokułów blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku. Osączyć.

Marchew zetrzeć na tarce. Chili oczyścić z pestek, pokroić w cienkie paseczki.

Do gotującej się kaszy dodać warzywa i gotować 10 minut. Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem.

Potrawę posypać orzechami, uprażonymi na suchej patelni.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin