Składniki:
· 20 bardzo cienkich plasterków szybki prosciutto
· 20 grissini (włoskich paluszków chlebowych)
· 1/2 szklanki sera gorgonzola
· 1/4 szklanki twarożku
· 1/4 szklanki masła
· 1/4 szklanki startego parmezanu
· 1 łyżeczka czarnego pieprzu
· czubata łyżka szczypiorku
Sposób przygotowania:
· 500 g chudej wołowiny w 2 kawałkach
· 3 duże ząbki czosnku, zgniecione
· 1/2 szklanki bułki tartej Buddy’ego Valastro
· 4 łyżki startego sera pecorino
· 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
· sól i pieprz
· 500 g mielonego mięsa z polędwicy wołowej
· 500 g mielonego mięsa cielęcego
· 500 g mielonego mięsa wieprzowego
· 4 kromki białego chleba
· pół szklanki wody
· 2 roztrzepane jajka
· 2 łyżki natki pietruszki
· pół szklanki startego sera pecorino
· pół szklanki bułki tartej Buddy’ego Valastro (można zastąpić zwykłą bułką tartą)
· 2 łyżeczki soli
Niedzielny sos pieczeniowy
· 500 g słodkich włoskich kiełbasek
· 500 g mięsistej kości z szyi jagnięcej, przekrojone na 2 kawałki
· 1 porcja kulek mięsnych Buddy’ego Valastro
· 1 porcja Braciole
Składniki do sosu:
· 1 cebula, posiekana
· 5 ząbków czosnku przepuszczonych przez praskę
· 1 łyżka posiekanego świeżego oregano
· 2 łyżki posiekanej bazylii
· 6 łyżeczek cukru
· 3 puszki pomidorów śliwkowych
· 3 puszki pomidorów
· 1 puszka wypełniona wodą
inverna