Przed przystąpieniem do gotowania potraw należy wcześniej przygotować bułkę tartą Buddy’ego Valastro i sos marinara.
Składniki:
· 2 połówki piersi z kurczaka bez kości
· 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
· 1 mały bakłażan
· 2 cienkie plasterki prosciutto
· pół szklanki bułki tartej
· 2 duże jajka
· pół szklanki mąki pszennej
· 225 g świeżej mozazarelli w plasterkach
· 2 łyżki startego parmezanu
· oliwa extra virgin
· sól
· 2 szklanki sosu marinara
· 110 g makaronu typu fusilli (długie świderki) ugotowanego al dente
· kilka listków świeżej bazylii
Sposób przygotowania:
· 450 g średniej grubości szparagów
· sól morska
· 1/4 szklanki bułki tartej
· kawałek parmezanu do starcia
· 6‑8 dużych, ładnych i dojrzałych truskawek z szypułkami
· 170 g ciemnych płatków czekoladowych (gorzkich lub półsłodkich)
· 170 g białych płatków czekoladowych
inverna