twarożek fromage.doc

(19 KB) Pobierz
Serek fromage

 

Serek fromage

Składniki 300 g sera twarogowego

100 g masła (margaryny)

sól

pieprz

2 łyżeczki koperku

Czynności

• Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego. Mieszać za pomocą łopatki - czas około 20 sekund, obroty w pozycji 6.

• Smarować kanapki, krakersy, grzanki.

Warianty

Zamiast koperku można użyć: 1 łyżeczkę tymianku, 1 łyżeczkę grubo zmielonego pieprzu;

1 łyżeczkę papryki ostrej lub słodkiej; 2 rozgniecione ząbki czosnku;

pół rozgniecionej małej cebuli.

Jeżeli używamy suszonych ziół, to należy je wcześniej zalać łyżką gorącej wody lub mleka.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin