Kiełbasa wiejska.pdf
(
62 KB
)
Pobierz
Kiełbasa wiejska
Kiełbasa wiejska
Składniki na 1 kg mięsa w gramach:
sól 15, saletra 1, cukier 2, pieprz 3, czosnek 5- 7, kolendra, ziele angielskie, rozmaryn,
jałowiec, estragon 2 (zmielone).
Przygotowanie:
Mięso pokroić w grubą kostkę ok.5 cm. sól z saletrą wymieszać z mięsem. Rozłożyć mięso
cienką warstwą na noc w dużej miednicy lub wanience i zostawić w chłodnym miejscu.
Nazajutrz mięso dobrej jakości zemleć na siatce o oczkach 12 mm. gorszej jakości 8 mm a
najgorsze 5 mm. (skrawki, tłuste itp.) Wymieszać zmielone mięso z czosnkiem i resztą
przypraw, dodać trochę wody aby było kleiste i napełniać osłonki (kiełbaśnice).Gotowe
kiełbasy osuszyć wieszając w przewiewnym miejscu przez 6-10 godz. Wędzić dymem
gorącym około 2.5 - 4 godz.
Plik z chomika:
felkens
Inne pliki z tego folderu:
Kabanosy drobiowe.pdf
(41 KB)
Kiełbasa drobiowa.pdf
(52 KB)
Biała kiełbasa pieczona.pdf
(37 KB)
Biała kiełbasa po celestyńsku.pdf
(42 KB)
Biała kiełbasa w koszulce.pdf
(17 KB)
Inne foldery tego chomika:
- - - -FILMOWE NOWOŚCI XXX
▶ The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2
►BAJKI BARBIE
►Kolekcja Animacji
☼ Kolorowanki dla dzieci do druku
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin