Sałatka po grecku.pdf

(29 KB) Pobierz
36430397 UNPDF
Sałatka po grecku
Składniki
4 pomidory, świeży ogórek sałatkowy, 20 dag owczego sera, 2 cebule, 10 dag czarnych
oliwek, ząbek czosnku, ocet winny, świeżo zmielony czarny pieprz, 4 łyżki oliwy,
zielenina
Sposób przyrządzania
Umyte pomidory podzielić na 8 części. Obrać ogórek, przepołowić wzdłuż, wyjąć nasiona
i pokroić w plastry. Osączyć ser owczy i pokroić w kostkę. Obrać cebulę i czosnek,
cebulę pokroić w krążki, czosnek w małą kostkę. Ogórek, kawałki pomidora, ser owczy i
oliwki połączyć razem, na to ułożyć krążki cebuli. Przygotować sos: wymieszać ocet, sół,
pieprz, zieleninę, czosnek i oliwę, polać sałatkę.
1 porcja zawiera: 4,3 g białka, 7,8 g tłuszczu, 8 mg cholesterolu, 0,9 g błonnika
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin