Cukinia faszerowana mięsem.doc

(19 KB) Pobierz
Cukinia faszerowana mięsem

Cukinia faszerowana mięsem

 

cukinia 2 sztuki

bułka 1 sztuka

mielona wołowina 300 g

sos pomidorowy 1 opakowanie

przyprawa kucharek 1 łyżka

jajko 1 sztuka

olej 2 łyżki

 

 

Cukinie należy umyć i przekroić wzdłuż, wydrążyć pestki. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i razem z mięsem smażyć około 10 minut na 1 łyżce oleju. Połączyć z bułką i jajkiem, doprawić kucharkiem. Farszem napełnić cukinie. Żaroodporne naczynie natłuścić i ułożyć cukinie. Sos pomidorowy przygotować wg przepisu na opakowaniu i polać nim cukinie. Zapiekać około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin