Faszerowane piersi kurczaka.doc

(20 KB) Pobierz
Faszerowane piersi kurczaka

Faszerowane piersi kurczaka

 

 

Najlepiej zamiast mieszanki mrożonych warzyw użyć świeżej włoszczyzny, co nam zapewni lepszy smak :)

 

chleb 2 kromki

śmietana 3 łyżki

rosól z kury 100 ml

masło 2 łyżki

wątróbka 100 g

piersi z kurczaka 4 szt

pieprz czarny 1 szczypta

sól 1 szczypta

suszony estragon 1 łyżka

mrożona mieszanka warzywna 1 opakowanie

olej 2 łyżki

sok z cytryny 1 łyżka

 

 

Odkroić skórkę chleba i drobno go rozkruszyć. Na patelni rozgrzać olej i dusić w nim chleb i warzywa na średnim ogniu. Przyprawić estragonem, solą i pieprzem.

Pierś kurczaka ułożyć pomiędzy przeźroczystą folią i rozwałkować na płasko wałkiem.

Posypać solą i pieprzem, posmarować wątróbką, później obłożyć mieszaniną chleba i warzyw. Zawinąć pierś kurczaka i pospinać wykałaczkami.

Na patelni roztopić masło i smażyć w nim faszerowane piersi kurczaka z każdej strony koło 4-5 minut - aż do uzyskania złotego koloru.

Zdjąć z patelni i postawić w ciepłym miejscu. Sos ze smażenia rozcieńczyć rosołem z drobiu i śmietaną, doprawić sokiem z cytryny i polać tym sosem mięso.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin