Placuszki z krewetkami .docx

(14 KB) Pobierz

Placuszki z krewetkami

 

 

                            Składniki:
 500 g tygrysich krewetek
 100 g posiekanej słoniny
 3 ząbki czosnku
 2 łyżki mąki
 kilkanaście ziaren białego pieprzu
 2 korzonki kolendry
 sól
 50 g tartej bułki
 2 jajka
 olej

Sposób wykonania:
Czosnek, pieprz oraz kolendrę utrzeć na jednolitą masę.
Następnie krewetki obrane ze skorupek zemleć razem ze słoniną po czym dodać masę z czosnku, mąkę oraz sól do smaku.
Całość dokładnie wyrobić.
Z powstałej masy formować placuszki, które zanurzać w roztrzepanych jajkach a potem obtoczyć w bułce tartej.
Usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin