Zupa wiosenna.pdf
(
54 KB
)
Pobierz
4243827 UNPDF
Zupa wiosenna
Składniki
3 kurze skrzydełka, porcja włoszczyzny, 15 dag zielonego
groszku (może być mrożony lub z puszki), 20 dag ryżu, łyżka
maggi w płynie, 4 pieczarki, łyżka oliwy, po łyżce posiekanego
koperku i natki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Skrzydełka ugotować w siedmiu szklankach osolonej wody. Wywar odcedzić, wlać
maggi, włożyć obraną i rozdrobnioną włoszczyznę, świeży lub mrożony groszek
(konserwowy dodaje się na 2-3 minuty przed zdjęciem zupy z ognia) oraz pieczarki
pokrojone w plasterki i podsmażone na oliwie. Po 10 minutach gotowania wsypać
opłukany ryż i gotować jeszcze 20 minut. Mięso z ugotowanych skrzydełek pokroić i
włożyć do garnka. Na talerzach zupę obficie posypać posiekaną zieleniną (100 - 135
kcal).
Sos winegret możemy przyrządzać w słoiku typu twist. Składniki wlewamy do słoika,
mocno zakręcamy i potrząsamy do chwili, aż się połączą i utworzą półprzezroczystą
emulsję. Sos winegret można przechowywać w lodówce nawet dwa tygodnie.
Plik z chomika:
ZULUS555
Inne pliki z tego folderu:
Zupa fasolowa.pdf
(53 KB)
Zupa kalafiorowa..pdf
(51 KB)
Zupa jarzynowa.pdf
(29 KB)
Zupa gulaszowa.pdf
(34 KB)
Grochówka na boczku.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
▣ Rączka gotuje
◙ KSIĄŻKI KUCHARSKIE
● Niecodzienne rarytasy
● Niecodzienne rarytasy(1)
● Niecodzienne rarytasy(2)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin