Gołąbki z białej kapusty z pomidorami.doc

(25 KB) Pobierz
GOŁĄBKI Z BIAŁEJ KAPUSTY Z POMIDORAMI

Gołąbki z białej kapusty z pomidorami

 

Czas przygotowania: 20 Min

Czas gotowania: 35 Min

 

Składniki
- 4 liście białej kapusty
- 250 g przyprawionego mięsa mielonego
- 300 g pomidorów
- 2 szalotki
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 ząbek czosnku
- Sól
- Pieprz  

Liście kapusty umyć. Włożyć je do dolnej miski. Pomidory włożyć do górnej miski. Gotować przez 5 minut. Schłodzić obydwa produkty.

Mięso podzielić na cztery części. Każdą z nich położyć na środku liścia kapusty.

Zwinąć liście. Położyć gołąbki na kratce i gotować na parze przez 20 minut.

Obrać pomidory, wyjąć z nich pestki i posiekać.

Oliwę, posiekane szalotki i czosnek umieścić w rondlu i podsmażyć na małym ogniu. Dodać pomidory i przyprawy.

Gotować na małym ogniu przez 10 minut.

Podawać gołąbki z pomidorami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin