Marsden, dieta Haya cz 11.pdf

(315 KB) Pobierz
153242974 UNPDF
Przepisy
- Otręby owsiane, mąka owsiana i kiełki owsiane
- Brunatny ryż (nie szlifowany)
-Sos sojowy
- Jogurt z kulturami żywych bakterii - nie muszą to być odmia-
ny o niskiej zawartości tłuszczu
-Nasiona:
Dyni
Słonecznika
Lnu
- Suszone owoce:
Rodzynki
Sułtanki
Figi
Mieszanki owoców na kompot
-Orzechy:
Brazylijskie
Migdały - łuskane i mielone
Orzechy laskowe lub włoskie
Orzeszki pinii
P rzygotowując warzywa i sałatki pamiętaj zawsze o trzech M:
Oznaczenia literowe:
[Z] = Zasadotwórczy
[O] = Spożywać osobno
[B] = Produkty białkowe
[S] = Produkty skrobiowe
[W] = Odpowiednie dla wegetarianów
Zakupy
Sprawdzaj codziennie menu z wyprzedzeniem, aby upewnić się,
jakie składniki należy umieścić na liście zakupów. Poza świeżymi
owocarni i warzywami do podstawowych produktów, z których ko-
rzysta się regularnie, należą:
- Czarny pieprz
- Oliwa z oliwek tłoczona na zimno, z pierwszego tłoczenia
(oznaczona jako extravergine)
-Jaja wiejskie
-Czosnek
- Sól morska
- Pełnoziarnisty chleb pitta i bezdrożdżowy chleb z węglanem
wapnia (oba gatunki chleba dobrze przechowują się w zamra-
żarce)
84
Minimum krojenia i siekania
Minimum wody
Minimum gotowania
153242974.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin