Ciasto krówka.doc

(32 KB) Pobierz
Ciasto krówka

Ciasto krówka

 

Ciasto krówka wspaniała
 

Składniki

·         Biszkopt orzechowy

·         5 jajek

·         3/4 szklanki cukru

·         5 kopiastych łyżek mąki krupczatki

·         10 dag orzechów(mielonych)

·         1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

·         Krem

·         krem krówkowy  bonne maman 360 gram

lub mleczko skondensowane słodzone, (gotowane w puszce, gotować w puszce 2,5 godziny)

·         1 masło roślinne 250 gram

·         1 czubata łyżka cukru pudru

·         Polewa

·         20-30 dag krówek

·         1 łyżka margaryny

·         orzechy do dekoracji

Opis przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy, delikatnie

wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy, lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec do suchego patyczka w 180ºC około40 -50 min w zależności od piekarnika. Gotowy biszkopt, przekroić na 3 części, przełożyć kremem krówkowym, polać wierzch polewą krówkową  i posypać orzechami. Wykonanie kremu. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem, wkręcać po łyżce kremu. aż do wyczerpania, można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów. Wykonanie polewy. Margarynę rozpuścić z krówkami. Smacznego

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin