Makaron ryżowy z mięsem.rtf

(5 KB) Pobierz
Makaron ry¿owy z miêsem

Makaron ryżowy z mięsem

 

Składniki na 3 porcje:

opakowanie makaronu (tzw. celofanowego)

ok. szklanki pokrojonego pieczonego lub gotowanego mięsa

(kurczaka, cielęciny, chudej wieprzowiny)

opakowanie (50 g) kiełw rzodkiewki

kawałek korzenia imbiru

czerwona cebula

sos sojowy

łka soku z cytryny lub octu winnego

2 łki oleju

l

curry

 

Cebulę obierz, pokrój w plasterki, sparz, a następnie odcedź. Makaron zalej osolonym wrzątkiem i potrzymaj pod przykryciem kilka minut. Odsącz. Dodaj mięso, kiełki i uprzednio sparzoną cebulę.

 

Imbir zmiaż, dodaj ł sosu sojowego, szczyptę curry, sok z cytryny i olej. Polej sosem makaron i dopraw do smaku solą. Danie podawaj na ciepło lub na zimno.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin