Kurki.doc
(
843 KB
)
Pobierz
Kurki
Kurki
składniki
·
1 mała łubianka kurek
·
ocet 4%
·
1 łyżeczka cukru
·
1 listek laurowy
·
2 ziela angielskie
Sposób przygotowania
Kurki wyczyścić, wrzucić do zimnej wody, zagotować i gotować jeszcze 10 minut
ponownie wrzucić do zimnej wody, wsypać sól, za
gotować i gotować jeszcze 15 minut
ugotować zalewę z 4% octu, cukru z dodatkiem listka i ziela
grzyby przełożyć do słoika i zalać gorącą zalewą
(nie pasteryzować)
...
Plik z chomika:
ellea2
Inne pliki z tego folderu:
Grzyby.doc
(677 KB)
Grzybki w zalewie.doc
(683 KB)
Kurki.doc
(843 KB)
Pieczarki marynowane.doc
(252 KB)
Suflety z kurkami.doc
(20 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
baranina
CHLEBEK BABUNI
Ciasta Ewy Wachowicz
cielęcina
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin