Ananasowiec Ciasto.odt

(10 KB) Pobierz

Składniki:

       CIASTO BISZKOPTOWE

       4 jajka

       3/4 szklanki mąki

       1/2 szklanki cukru

       1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

       KREM

       1 puszka ananasa

       1 kostka masła

       1 budyń waniliowy

       3 łyżki wody

       4 żółtka

       4 łyżki cukru

 

       BEZA KOKOSOWA

       4 białka

       1 szklanka cukru

       20 dag wiórek kokosowych

 

Przepis na ciasto biszkoptowe:

Upiecz biszkopt ma być cienki. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C.

 

Przepis na krem:

Z soku z odsączonych ananasów, budyniu, cukru i żółtek ugotować budyń. Ostudzić. Dodać do masła, na koniec dodać ananas pokrojony w kostkę.

 

 

Przepis na bezę kokosową:

Z białek i cukru ubić pianę na sztywno. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać na pergaminie. Upiec bezę w tej samej formie co biszkopt. Bezę piec około 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
 

Biszkopt nasączyć. Na wierzch położyć krem i na górze bezę.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin