Ryba po greckuTekst i foto: Uncle Ben's Data publikacji: 01-09-2005
Porcje: 2-3 Koszt: ? zł Trudność: prosty Czas: 40 min. Kaloryczność: ?
Składniki:- 400 g filetów rybnych świeżych lub mrożonych,- 400 g sosu Uncle Ben’s® Smak Santorini,- mąka,- jajko,- 3 cebule pokrojone w kostkę,- 4-5 startych dużych marchewek,- olej,- sól,- pieprz. Jak przyrządzić?1) Rybę posolić, obtoczyć w roztrzepanym jajku i mące.2) Usmażyć rybę na oleju, odłożyć na bok.3) Usmażyć cebulę, dodać marchewkę, dusić pod przykryciem do miękkości.4) Dodać sos Uncle Ben’s® oraz rybę i gotować na małym ogniu przez 5-10 minut. Jak podawać?Podawać na ciepło lub zimno z pieczywem.
ala61-61