Ryba po grecku.docx

(36 KB) Pobierz

Ryba po grecku
Tekst i foto: Uncle Ben's  Data publikacji: 01-09-2005

 

 

 

Porcje: 2-3  Koszt: ? zł  Trudność: prosty  Czas: 40 min. Kaloryczność: ?

 

http://kuchnia.o2.pl/_img/wyslij.gif  http://kuchnia.o2.pl/_img/do_druku.gif

 

http://j.o2.pl/reklama/ub/mat/1/zdjecia/3225.jpg

Składniki:
- 400 g filetów rybnych świeżych lub mrożonych,
- 400 g sosu Uncle Ben’s® Smak Santorini,
- mąka,
- jajko,
- 3 cebule pokrojone w kostkę,
- 4-5 startych dużych marchewek,
- olej,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?
1) Rybę posolić, obtoczyć w roztrzepanym jajku i mące.

2) Usmażyć rybę na oleju, odłożyć na bok.

3) Usmażyć cebulę, dodać marchewkę, dusić pod przykryciem do miękkości.

4) Dodać sos Uncle Ben’s® oraz rybę i gotować na małym ogniu przez 5-10 minut.

Jak podawać?
Podawać na ciepło lub zimno z pieczywem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin