Rozmaitości z warzyw i owoców.rtf

(7 KB) Pobierz
Rozmaitoœci z warzyw i owoców

Rozmaitości z warzyw i owoców

 

Składniki na 6 porcji:

1/2 kg dużych truskawek

1/2 kg moreli

2 twarde kiwi

gruszka

jabłko

mały ananas

2 małe cukinie

2 cykorie

2 czerwone papryki

2 pomidory

duża czerwona cebula

4 pieczarki

czek dymki

sok z cytryny

1/3 szklanki cukru

1/4 kostki masła

po łce soku z pomarańczy i startej skórki pomarańczowej

5 łek oliwy

Jarzynka WINIARY

pieprz

 

Wszystkie owoce umyj i osusz. Potem przekrój na pół morele, z ananasa wytnij twardy środek i pokrój go w plastry. Kiwi obierz, pokrój w krążki. Gruszkę pokrój w ćwiartki, jabłko w plastry i skrop je sokiem z cytryny. Na patyczki nadziewaj na przemian truskawki i połówki moreli. Teraz rozpuść masło, dodaj cukier, sok pomarańczowy i skórkę. Całość starannie wymieszaj.

 

Cukinie, cykorie, dymki i papryki przekrój wzdł na połowy. Kapelusze pieczarek kilkakrotnie natnij, pomidory przekrój na pół, a czerwoną cebulę pokrój na talarki.

 

Owoce ułóż na ruszcie i posmaruj pomarańczową marynatą. Warzywa i pieczarki posmaruj oliwą wymieszaną z 2 łkami soku z cytryny, Jarzynką, pieprzem i również ułóż na grillu. Piecz od 5 (truskawki, kiwi) do 15 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin