Szparagówka z łososiem.doc

(20 KB) Pobierz
Szparagówka z łososiem

Szparagówka z łososiem

Składniki:

40 dag fasolki szparagowej

20 dag wędzonego łososia

1-2 łyżki pasty pesto

cytryna

2 papryki

20 dag miniaturkowych pomidorków

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka musztardy

sól

cukier

oliwa

Przyrządzenie:

Fasolkę dokładnie umyć, odciąć końce, zalać zimną wodą, zagotować, dodać troche soli, ugotować na półmiękko, wyjąć łyżką cedzakową, osączyć.

Łososia pokroić na plasterki, skropić sokiem z cytryny i posmarowac pesto, zwinąc, papryki pokroić na pski, a pomidorki przekroić na pół.

Składniki wymieszać, czosnek utrzeć z sokiem z cytryny, solą i cukrem, rozrobić z musztardą, łyżką wody i oliwą,polać sałatkę.

Porcja:160 kcal

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin