Warzywa w garam masali.txt

(0 KB) Pobierz
Warzywa w garam masali

  	"Ogien bez plomieni" - pikantne warzywa w specjalnej mieszance indyjskich przypraw
 
czas: 	30 minut
liczba porcji: 	4
 
skladniki: 	5 duzych ziemniak�w
2 marchewki
2 cebule
1 puszka groszku
1 puszka pomidor�w
4 lyzeczki mieszanki garam masala
1 lyzka oleju
 
przyrzadzanie: 	Ziemniaki i  marchewke i pokroic w kostke. 
Wrzucic do osolonego wrzatku i gotowac przez 10 minut. Odsaczyc.
 Na patelni rozgrzac tluszcz i zeszklic posiekana w kostke cebule. 
Dodac ziemniaki, marchewke, groszek i pokrojone pomidory oraz garam masale. 
Dusic przez 5 minut. Doprawic do smaku sola.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin