Kurczak po kaszmirsku MURGHI KORMA(w naszym wydaniu).txt

(0 KB) Pobierz
Przepis w naszej kuchni
1 kurczak podzielony na cz�ci
1 szklanka jogurtu lub zsiad�ego mleka
2 roztarte z�bki czosnku
2 �y�ki mas�a
1 du�a drobno posiekana cebula
114 �y�eczki imbiru
1 go�dzik
1 �y�eczka soli

oko�o 3 �y�eczek indyjskiej mikstury

1. Kawa�ki kurczaka wymiesza� z jogurtem i po�ow�

czosnku, odstawi� pod przykryciem w ch�odne miejsce na noc, lub co najmniej na 2 godz.

2. Do rondla z rozgrzanym mas�em w�o�y� cebul�, imbir, go�dzik i s�l, sma�y� na ma�ym ogniu przez 5 min., cz�sto mieszaj�c.

3. Do cebuli doda� indyjsk� mikstur�, dobrze wymiesza�, i sma�y� na ma�ym ogniu przez 3 min.

4. Kurczaka w�o�y� do rondla z przyprawami, wla� marynat� i dusi� pod przykryciem oko�o godziny, a� b�dzie mi�kki.

 W razie potrzeby podla� 1-2 �y�kami wody:

5. Podawa� z ry�em ugotowanym na sypko i z RAIT�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin