Sk�adniki * 25 dag ciecierzycy * 2 zielone papryki * 3 pomidory * kawa�ek imbiru * 1/2 �y�eczki kurkumy * troszeczk� swie�ego lub sproszkowanego chili * 2 �y�eczki sproszkowanego kminku indyjskiego * 3 �y�ki oliwy * s�l Opis przygotowania Ciecierzyc� namoczy� i pozostawi� na noc. Nast�pnego dnia ugotowa� do mi�kko�ci, ods�czy�, odla� kilka �y�ek wody z gotowania. papryk� umy� i drobno pokroi�. Na rozgrzanej oliwie przesma�y� kr�tko przyprawy: kminek, kurkum�, posiekany imbir, chili. Doda� papryk� i sma�y� na ma�ym ogniu ok 3 min, ci�gle mieszaj�c. Wrzuci� ciecierzyc� i sma�y� kilka minut a� papryka b�dzie mi�kka. Trzeba uwa�a� aby przyprawy si� nie przypali�y. Pod koniec doda� sparzone, obrane ze sk�rki i pokrojone pomidory. Do potrawy mo�na doda� jeszcze 2-3 �y�ki wody z gotowania ciecierzycy, posoli� do smaku. Potraw� gotowa� jeszcze 3 min.
roxi79