Bigos_cygański.doc

(21 KB) Pobierz
Bigos cygański

Bigos cygański

 

 

Składniki:

·       1 kg mięsa mielonego

·       1 kg cebuli

·       1 kg pieczarek

·       2 puszki fasoli konserwowej

·       2 słoiki papryki konserwowej

·       1 koncentrat pomidorowy

·       pieprz, sól

·       ząbek czosnku, cebula,

·       bułka tarta,

·       2 jajka,

·       majeranek

·       liść laurowy, ziele angielskie

·       olej

 

Sposób przygotowania:

Mięso mielone doprawić czosnkiem, cebulą, majerankiem, solą i pieprzem. Dodać 2 jajka i bułkę tartą. Wyrobić masę, formować małe klopsiki i smażyć je na oleju.

Pieczarki pokroić drobno, smażyć na oleju. Dodać pokrojoną cebulę, a następnie pokrojoną w kostkę paprykę. Dołożyć usmażone klopsiki, fasolę, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat, sól i pieprz do smaku. Dusić wszystko na małym ogniu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin