5-6 dużych okrągłych wafli8-10 łżek cukru0,5 tabliczki gorzkiej czekolady2 żółtka10 łyżek masła10 dag siekanych orzechów laskowych lub włoskichPolewa:0,5 tabliczki gorzkiej czekolady3 łyżki masła
Żółtka utrzeć z cukrem. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać żółtka z cukrem, startą czekoladę oraz posiekane orzechy. Przygotowaną masą smarować wafle i układać jeden na drugim. Całość przycisnąć deseczką i pozostawić w chłodnym miejscu. Czekoladę pokruszyć i włożyć do rondelka, skropić odrobiną wody, dodać masło i podgrzewając na parze ucierać. Jeszcze ciepłą polewę rozprowadzić na torcie. Wierch można udekorować listkami czarnej i białej czekolady.
dimitrif