Pulpety ze szpiku.rtf

(5 KB) Pobierz
Pulpety ze szpiku

Pulpety ze szpiku

 

Składniki na 5 porcji:

około 15 dag szpiku wołowego

4-5 łek przesianej bułki tartej

2 jaja

cebula średniej wielkości starta na tarce

2-3 posiekane ząbki czosnku

starta gałka muszkatołowa

łka drobno posiekanej natki pietruszki

l

pieprz

 

Lekko uderzając w kości tukowe usuń z nich szpik, po czym utrzyj go z jajami na jednolitą masę. Cały czas ucierając, dodawaj buł tartą, cebulę, czosnek i natkę. Dopraw solą, pieprzem, gał i dokładnie wymieszaj.

 

Zwilżonymi dłmi formuj niewielkie kulki, ostrożnie włóż je do wrzątku i podgrzewaj około 10 minut na małym ogniu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin