Klops z ziołami.rtf

(6 KB) Pobierz
Klops z zio³ami

Klops z ziołami

 

Składniki na 6 porcji:

duży kurczak

35 dag wieprzowiny

po pęczku natki pietruszki i estragonu

2 jaja

kieliszek winiaku

kajzerka

szklanka Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

10 plastrów słoniny i boczku

l, pieprz

 

Przygotuj kurczaka: podziel go na porcje, usuń kości, po czym włóż do miski, oprósz solą i pieprzem, skrop winiakiem i lekko wymieszaj. Zostaw pod przykryciem na 12 godzin.

 

Kajzerkę namocz w bulionie. Zieleninę opłucz i posiekaj. Najładniejsze kawałki kurczaka odłóż, pozostałe zmiel z wieprzowiną, a potem dokładnie wymieszaj z jajkami, kajzerką i zieleniną. Dopraw do smaku. Na końcu wlej winiak.

 

Formę wyłóżoniną, połóż mielone mięso i kawałki kurczaka. Na koniec obłóż boczkiem. Piecz 90 minut w temperaturze 200°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin