Cygański kocioł.rtf

(6 KB) Pobierz
Cygañski kocio³

Cygański kocioł

 

Składniki:

40 dag gotowanego mięsa z rosołu

2 zielone ogórki

po jednej czerwonej, zielonej i żółtej papryce

3 ziemniaki

25 dag pieczarek

2 cebule

szklanka Rosołu królewskiego WINIARY

5-6 pomidorów

2 łki oleju

zmielone ziele angielskie

posiekana natka pietruszki

cząber, cukier

l, pieprz

 

Ogórki obierz i pokrój w kostkę. Kolorowe papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Duże pieczarki podziel na ćwiartki, a małe przetnij na pół. Cebulę oczywiście posiekaj. Ziemniaki obierz, opłucz, a po osuszeniu pokrój w kostkę. Tak samo pokrój mięso i pomidory, które najpierw jednak sparz i zdejmij z nich skórki.

 

W dużym płaskim kociołku zeszklij na gorącym oleju cebulę, włóż ziemniaki, ogórki i paprykę, wymieszaj i przez chwilę smaż. Potem wrzuć pieczarki, wlej rosół i duś razem przez 10 minut. Po upływie tego czasu włóż mięso oraz wszystkie przyprawy. Duś jeszcze przez 30 minut, dodając pod koniec pomidory. Przed podaniem posyp posiekaną natkę pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin