krówka z makaronu.odt

(88 KB) Pobierz

Przygotuj:

 

2 duże muszle
1 średni makaron typu lumaconi
4 rurki prążkowane
1 dłuższe „zwijątko”
3 średnie muszelki prążkowane
1 spaghetti
2 „zwijątka”
2 małe muszelki prążkowane
złota farba
klej
nić

Jak zrobić?

  1. Skleić ze sobą dwie duże muszle.
  2. Nanieść klej na lumaconi między „rogami”, od jego spodniej strony, i przykleić go do jednego z końców sklejonych ze sobą dużych muszli (głowa).
  3. Przykleić do dużych muszli rurki prążkowane jako nogi krówki, po jej brzusznej stronie.
  4. Nanieść klej na jeden koniec „zwijątka” i przykleić do drugiego końca dużych muszli jako ogon.
  5. Skleić ze sobą 2 średnie muszelki, a następnie przykleić je do drugiego końca „zwijątka” (zakończenie ogona).
  6. Wybrać najmniejszą muszelkę spośród średnich muszelek prążkowanych. Nanieść klej na oba końce muszelki i przykleić między tylnymi nogami krówki.
  7. Odłamać 4 kawałki spaghetti o długości ok. 1 cm.
  8. Nanieść klej na jeden koniec każdego kawałka spaghetti i przykleić prostopadle do muszelki przyklejonej między tylnymi nogami krówki (kawałki spaghetti tak przykleić do muszelki, by linie łączące miejsca połączenia kawałków spaghetti z muszelką utworzyły kwadrat).
  9. Wybrać 2 jednakowej wielkości „zwijątka” o kształcie rogalików i przykleić je jednym końcem przy „rogach” lumaconi, po obu jego stronach jako rogi krówki.
  10. Nanieść klej na jeden koniec małych muszelek, po prążkowanej stronie, i przykleić je do lumaconi, tuż przy rogach krówki, zwiniętymi pod spód bokami do dołu (uszy).
  11. Przykleić nić na środku grzbietu krówki.
  12. Całość pomalować farbą.

 



Zgłoś jeśli naruszono regulamin