SNIKERS.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki na ciasto:

 

    * 50 dag mąki

    * 20 dag cukru kryształu

    * 20 dag margaryny

    * 2 całe jajka

    * 2 łyżki miodu

    * 2 łyżeczki sody

    * 2-5 łyżeczek mleka

 

 

Zarobić ciasto, podzielić na 2 placki. JEden placek upiec na złoty kolor. Na drugi placek surowy położyć masę orzechową i upiec.

 

Składniki na masę orzechową:

 

    * 15 -20 dag orzechów

    * 12 dag masła

    * 10 dag cukru kryształu

    * 2 łyżki miodu

 

Orzechy drobno posiekać. Masło rozpuścić, dodać do niego po kolei wszystkie składniki i smażyć na złoty kolor między upieczone placki włożyć masę budyniową.

 

Składniki na masę budyniową:

 

    * 2 łyżki cukru kryształu

    * 2 łyżki mąki kartoflanej

    * 2 łyżki mąkim pszennej

    * 1 szkl mleka

    * 15 dag masła

    * cukier waniliowy.

 

Z mleka, mąki pszennej i kartoflanej, cukru kryształu i cukru waniliowego. Ugotować budyń. Przestudzić. Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżce budyń. Wyłożyć na placki. Placek po wierzchu polać polewą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin