Paluszki Wiedźmy.doc

(73 KB) Pobierz
Paluszki Wiedźmy

Paluszki Wiedźmy

Paluszki Wiedźmy

Składniki:

·         225 g miękkiego masła 

·         3/4 szklanki cukru pudru

·         1 jajko

·         1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

·         1 łyżeczka ekstraktu z migdałów

·         2 i 2/3 szklanki mąki

·         1 łyżeczka proszku do pieczenia

·         1 łyżeczka soli

·         3/4 szklanki obranych migdałów

Wszystkie składniki (oprócz migdałów) zmiksować i zagnieść. Ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć ciasto, formować palce (powinny być trochę cieńsze od Waszych palców - w piekarniku urosną), na końcu wciskając migdał (może być przecięty na pół, by paznokcie były cieńsze) w miejsce paznokcia.

Piec około 10 minut w temperaturze 200ºC Studzić na kratce.

Smacznego

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin