Babeczki z farszem pieczarkowym.doc

(5 KB) Pobierz
Babeczki z farszem pieczarkowym

Babeczki z farszem pieczarkowym

 

Składniki:

babeczki:

50 dag mąki krupczatki 

25 dag masła roślinnego

jajo

l

farsz:

40 dag pieczarek

2 łeczki majeranku

łka masła

l

 

Z mąki, masła roślinnego i jajka szybko zagnieć ciasto i wstaw je na godzinę do lodówki. Po wyjęciu wyklej nim dość cienko foremki. Upiecz je w gorącym piekarniku na złoty kolor, lekko przestudź. Do tak przygotowanych kruchych babeczek włóż przygotowany już farsz.

 

Farsz: pieczarki oczyść, opłucz, osącz, drobno posiekaj lub zmiel w maszynce. Tak przygotowane usmaż na maśle, dopraw majerankiem i solą.

 

Farsz włóż do babeczek i delikatnie ugnieć. Babeczki zapiekaj ponownie w piekarniku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin