Galaretka z jajkami.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki Galaretka z jajkami

    * 50dag mro�onego groszku i marchewki
    * kilka jajek przepi�rczych
    * 5 �y�ek �elatyny
    * s�l
    * bia�y pieprz
    * kostka roso�owa
    *
Opis przygotowania
�elatyn� namoczy� w niewielkiej ilo�ci zimnej wody, �eby nap�cznia�a. Kostk� roso�ow� rozpu�ci� w 1 l wody, w�o�y� groszek i marchewk�, gotowa� a� b�d� mi�kkie, odcedzi�. Ros� po��czy� i rozpuszczon� �elatyn�. Do formy z kominkiem w�o�y� groszek, marchew i kilka jaj ugotowanych na twardo, zala� roso�em, przyprawi� do smaku. Wstawi� do lod�wki �eby zastyg�o. Na wierzchu (po wyj�ciu z formy) mo�na u�o�y� reszt� jajek.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin