Pasztet z selera.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

 

• 0,5 kg selera • 2 średnie cebule • 0,5 kostki margaryny • 20-50 dag pieczarek • 1/2 szklanki wody • 1/2 szklanki bułki tartej • 2 jajka

 

Etapy przygotowania

 

1. Seler gotować przez 20-30 minut.Po ostygnięciu zetrzeć na miazgę.

2. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na 1/2 margaryny na złoty kolor.

3. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na reszcie margaryny.

4. Dodać wodę,bułkę tartą,2 żółtka i ubitą pianę z białełek.Wszystko delikatnie wymieszać.Wlać na małą foremkę.Piec w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin