Bułeczki a la Italia
Składniki:
· 5 dag drożdży
· ok. 2 szklanek ciepłego mleka
· ok.0,5 kg mąki tortowej
· 0,5 kostki margaryny
· 1 jajko
· sól
· Farsz do bułeczek:
· sos pomidorowy
· 30 dag pieczarek
· 1 cebula
· 1 ząbek czosnku
· bazylia
· oregano
· sól i pieprz
· szczypta cukru
· papryka słodka
· * ser żółty
Wykonanie:
Ciasto robimy identycznie jak na mini pizze. Pieczarki dusimy z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem. Do miękkich grzybów dodajemy resztę dodatków i dusimy doprawiając do smaku
,na koniec dodajemy zioła. Foremki napełniamy ciastem nakładamy
na nie farsz, wierzch dekorujemy paseczkami sera, układając kratkę. Odstawiamy na kilka minut do wyrośnięcia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200* i pieczemy na złoty kolor. Smacznego.
jabolek67