· 1 duża bagietka
· 4 ząbki czosnku rozgniecione
· 2 łyżki masła
· 1 łyżka świeżej posiekanej Bazyli
· 4 duże dojrzałe pomidory
· 1 łyżka koncentratu pomidorowego
· 8 czarnych oliwek bez pestek przekrojonych na pół
· 50 g mozzarelli pokrojonej w plastry
· sól pieprz
· DRESSING
· 1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine
· 2 łyżki oku z cytryny
· 1 łyżeczka miodu
1. bagietkę pokroić w kromeczki i opiekać an grilu przez 2-3 minuty. Masło wymieszać z czosnkiem oraz bazylia i posmarować tosty. W międzyczasie wierzchołki pomidorów przekroić na krzyż, umieścić je w misce i zalać wrzątkiem i zostawić na 1 min. Następnie wyjąć i zahartować w zimnej wodzie. Teraz z łatwością zejdzie z nich skórka. Miąższ posiekać, wymieszać z koncentratem pomidorowym i oliwkami. Pomidorami posmarować grzanki. Wymieszać składniki dressingu i pokropić tosty. Następnie położyć na tostach plastry mozzarelli. Tosty ponownie umieścić na 1-2 minuty na grilu w temp 200 stopni. dekorować listkami bazylli
jabolek67