Parówki a'la strogonow.doc

(599 KB) Pobierz
Parówki a'la strogonow

Parówki a'la strogonow

składniki

·         50 dag parówek popularnych

·         2 łyżki mąki pszennej tortowej

·         1 duża cebula

·         1 mały koncentrat pomidorowy 30%

·         15 dag pieczarek

·         1/2 szklanki śmietany 18%

·         2 łyżki oleju rzepakowego uniwersalnego

·         1/2 szklanki bulionu

·         1 łyżeczka masła śmietankowego

·         sól biała

·         pieprz

·         papryka w proszku

 

Sposób przygotowania

1.     Parówki obrać z osłonek, pokroić w cienkie słupki, obsmażyć na oleju, przełożyć do rondla.

2.     cebulę pokroić w piórka, zeszklić na maśle i dodać do parówek.

3.     pieczarki pokroić w pół plastry, przesmażyć oprószyć mąką i dodać do rondla.

4.     dodać koncentrat pomidorowy, podlać bulionem, dusić 8-10 minut.

5.     na końcu zagęścić śmietaną, przyprawić solą, pieprzem oraz papryką.

6.     całość jeszcze dusić około 5 minut.

7.     podawać z pieczywem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin