Barszcz Biały z makaronem.doc

(25 KB) Pobierz

Barszcz Biały z makaronem

Składniki



http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=67608 

·         1 torebka Barszcz Biały Winiary

·         1 średnia cebula

·         1 mała kiełbasa (może być nawet Zwyczajna)

·         1,5 jajka ugotowanego na twardo

·         tłuszcz do smażenia

·         1 kostka rosołowa drobiowa

·         3 liście laurowe

·         3 ziela angielskie

·         pieprz

·         1 łyżka mąki

·         0,5 łyżki majeranku

·         25-30 dkg makaronu np. świderki

·         Do garnka wlewamy 1 litr wody.

·         Dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, kostkę rosołową, szczyptę pieprzu i gotujemy 10m min.

·         Kroimy cebulę i kiełbasę w kostkę i smażymy na tłuszczu do momentu zrumienienia.

·         Wrzucamy to do zupy i gotujemy nastęne 10 min.

·         Barszcz z torebki łączymy z 400-500 ml wody, po czym dodajemy do tego mąkę oraz majeranek i mieszamy.

·         Wlewamy do gotującej wody z przyprawami, mieszając.

·         Gotujemy jeszcze 15 min.

·         Podajemy z makaronem i połówką jajka/1 talerz.

·         Smacznego!

 

Smaczny i szybki posiłek, a co ważne nie na samym proszku, tylko wywarze z kiełbasy i cebuli z przyprawami.
Szczególnie polecam smakoszom makaronów.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin