Żur na kapusnicy.txt

(0 KB) Pobierz
Zur na kapusnicy 

Skladniki:
Sok z kiszonej kapusty 1 szklanka
Kapusta kiszona 2 lyzki
Boczek wedzony 15 dag
Ziemniaki 1 kg
Maka pszenna 2 plaskie lyzki
Woda 1 1\2 litra
Sol,
 
Przepis:
Ziemniaki umyc,obrac i ugotowac.Odcedzic i podzielic na cwiartki,Boczek wedzony 
pokroic w kostke wielkosci ok.1 cm i usmazyc . 1 1\2 litra wody zagotowac z 
kiszona kapusta rozdrobniona w male kawalki,po czym gotowac d o miekkosci 
kapusty.Pod koniec gotowania dodac pokrojone ziemniaki,sok z kapusty i zdjac z 
ognia.Przyprawic do smaku sola i okrasic usmazonym boczkiem wraz z wytopionym 
tluszczem.
 
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin